فهرست مطالب

پژوهش های بالینی دام های بزرگ - پیاپی 8 (پاییز 1388)

نشریه پژوهش های بالینی دام های بزرگ
پیاپی 8 (پاییز 1388)

  • 100 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/11/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسلم شمس فرد، کامران افشارپاد، حسین نوروزی، علی کاظمی، مجید قلیزاده صفحه 1

    این مطالعه به منظورارزیابی واکسن سویه RB51بروسلا آبورتوس در ایمن سازی گاوهای بالغ علیه بروسلوز و دفع سوش واکسینال، واکسن RB51از شیر تعداد 43 راس دام، که در آن گله سابقه بیماری بروسلوز داشته، انجام گرفته است. از مجموع 43 راس دام، تعداد 11 راس آبستن و بقیه شیری بوده اند. تمامی گاوها در آزمایش سرولوژی و کشت نمونه شیر قبل از واکسیناسیون به جز 3 راس دام واکنش منفی داشتند. که آن سه راس دام مثبت بوده و به کشتارگاه اعزام شدند. از واکسن سویهRB51 به میزان جرم یا واحد تشکیل پرگنه (cfu) 109 × 34-10 به صورت زیر جلدی به هر گاو تزریق شد. حیوانات واکسینه شده از نظر بالینی تحت نظر قرار گرفته و هیچ گونه آثار سوء ناشی از واکسیناسیون مشاهده نگردید. مصرف آب وغذا طبیعی بوده و در میزان تولید شیر گاوهای شیری تغییری ایجاد نشد. گاوهای آبستن وضعیتی طبیعی داشته و هیچ گونه سقط جنین یا زایمان زودرس اتفاق نیفتاد. آزمایش های کشت نمونه شیر و میکروبیولوژی از نظر دفع سوش واکسینال به طور هفتگی و به مدت 8 هفته انجام پذیرفته و تماما نتیجه منفی نشان دادند. نتیجتا با توجه به عدم بروز آثار بالینی ناشی از تزریق واکسن، فقدان تولید آنتی بادی مداخله کننده در آزمایش های سرولوژی و نتیجه کشت باکتریولوژی شیر از نظر دفع سویه RB51، میزان دز فوق الذکر در گاوهای آبستن و شیری بی ضرر بوده و این گروه از حیوانات را می توان با اطمینان خاطرواکسینه نمود.

    کلیدواژگان: واکسن RB51، گاو، بروسلوز، دفع باکتری
  • آیت الله نصرالهی عمران صفحه 7

    جنس مالاسزیا شامل مخمرهایی است که بعنوان میکروفلور طبیعی پوست انسان و بسیاری از حیوانات پستانداران و پرندگان محسوب می گردد.هدف از این مطالعه تعیین درصد میزان شیوع مالاسزیا در پوست دامهای منطقه تنکابن با توجه به متغیرهایی نظیر سن، جنس، نژاد همراه با مشخص نمودن گونه های شایع مالاسزیا در این دامها بوده است. درطول نه ماه از تاریخ خرداد87 الی بهمن 87 نمونه گیری از پنج نقطه بدن(پشت بدن، زیر بغل، کشاله ران، گوش، اطراف مقعد) 230راس دام (36 اسب،51 بز، 41 گوسفند و 102 گاو) با استفاده ازتکنیک موکت استریل و اسکراپینگ (Seraping) انجام شد. شناسایی گونه های مالاسزیا بعد از تایید از طریق میکرووماکرومورفولوژی کشت، براساس خصوصیات میکروسکوپیک، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نظیر حضوری از کاتالاز، توانایی هیدرولیزاسکولین، استفاده از ترکیبات مختلف تویین، توانایی رشد بر روی محیط سابورود گلوکز آگار فاقد چربی و با توجه به دستورالعمل های توصیف شده توسط گویلوت (Guillot)، کوئهو (Gueho)، مایسر (Mayser) انجام گرفت. از 113 راس دام(13/49%) دارای کشت مثبت مالاسزیا، گونه های مالاسزیا از 59 راس گاو (21/52%)،23 راس بز(35/20%)،19 راس اسب (81/16%) و12 راس گوسفند(61/10%) جداشدند. از میان نتایج فراهم شده مالاسزیا فور فور با 31مورد(43/27%) غالبترین گونه ایزوله شده و بعد از آن، مالاسزیا گلوبوزا 27 مورد (9/23%)، مالاسزیا پاکی درماتیس 15 مورد (27/13%)، مالاسزیا ابتوزوا 12 مورد (61/10%)، مالاسزیا رستریکتا 11 مورد (73/9%)، مالاسزیا اسلوفیه 11 مورد (73/9%)و مالاسزیا سیمپودیالیس 6 مورد (3/5%)بودند.با توجه به این بررسی ارتباط معنی دار آماری بین سن و نژاد حیوانات با میزان شیوع مالاسزیا مشاهده گردید، در حالیکه بین جنس ومیزان شیوع مالاسزیا این ارتباط وجود نداشت.

    کلیدواژگان: دامهای اهلی، مخمرهای مالاسزیا، تنکابن، پوست
  • رحیم پیغان، امین بهی، عقیل دشتیان نسب، بابک قائدنیا، وحید یگانه صفحه 15

    ویبریوها باکتری های محیطهای آبی محسوب می شوند که بصورت گسترده ای در آبهای شیرین، مناطق مصبی و محیطهای دریایی پراکنده شده اند. در این تحقیق تاثیر باکتری های V.harveyi و V.alginolyticus بر روی مرگ و میر پست لاروهای 75 روزه میگوی پا سفید (Litopenaeus vannamei) مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایشات بیماریزایی تجربی به روش غوطه وری 30 دقیقه ای و با غلظتهای 108 و109 سلول باکتری در میلی لیتر از هر دو باکتری و تحت شرایط نگهداری بدون استرس انجام گرفت. باکتری V.alginolyticus در هیچ یک از غلظت های مورد مطالعه تلفات قابل توجهی را در جمعیت میگوها ایجاد نکرد. باکتری V.harveyi در غلظت 109 سلول در میلی لیتر تلفات قابل توجه 9/61% را در جمعیت میگوهای مورد مطالعه ایجاد کرده است که میزان جداسازی باکتری از میگوهای تلف شده 8/76% بوده است. ضایعات میکروسکوپیک ایجاد شده در میگوهای بیمار آلوده به V.harveyi در بافت هپاتوپانکراس شامل نکروز و جدا شدن سلول های پوششی هپاتوپانکراسی، بهم ریختن ساختمان ستاره ای شکل توبول ها، حضور ریزه بافت در توبول ها و در موارد نادر تجمع ملانین در اطراف سلول های نکروز شده بوده است. در بافت روده میگوهای آلوده به V.harveyi در 28% موارد نکروز موضعی لایه سلول های پوششی مشاهده گردید. در صد جمعیتی هموسیت های دانه دار بزرگ (LGC)و نیمه دانه دار (SGC) در میگوهای آلوده به V.harveyi کاهش معنی داری را نسبت به گروه شاهد نشان می دهد در حالی که در صد جمعیتی هموسیتهای بدون دانه کوچک (HC) نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان داده است (05/0≥P). نتایج می تواند به تشخیص هیستوپاتولوژیکی بیماری ویبریوزیس میگو کمک بکند.

    کلیدواژگان: ویبریو هاروی، ویبریو آلجینولیتیکوس، میگوی پاسفید، هیستوپاتولوژی
  • برهان شکراللهی، سیروس امیری نیا، نوید دین پرست جدید، نور امیرمظفری، محمدعلی کمالی صفحه 27

    مقایسه دقیق ژنوم پستانداران نیاز به لوکوس هایی دارد که در طول کروموزوم ها بصورت محفوظ موجود باشند. یکی از ژن هایی که مشخص شده دارای توالی محفوظی است، ژن پروتئین ریبوزومی SA می باشد. هدف از این تحقیق شناسایی توالی ژن پروتئین ریبوزومی SA در گاومیش ایران با استفاده از کلون کردن قطعات مربوط به نشانگر RAPD می باشد. در ابتدا تعداد 80 نمونه خون از جمعیت های مختلف گاومیش ایران اخذ گردید. پس از استخراج DNA، تکثیر پرایمرهای RAPD تحت شرایط بهینه انجام و قطعاتی که در نمونه های مختلف تکرار پذیر بودند، انتخاب گردید. پس از خالص سازی قطعات، عملیات کلونینگ شامل اتصال قطعات به داخل حامل pDrive و انتقال به داخل باکتری DH5α انجام شد و پس از تعیین توالی، توالی ها ویرایش و توسط نرم افزار NCBI-BLASTN آنالیز شد. نتایج نشان داد که یکی از قطعات مربوط به پرایمر RP1(5''GGGACGTCTC3'') شباهت زیادی با توالی نوکلئوتیدی پروتئین ریبوزومی SA در گونه های مختلف دارد. توالی قطعه مورد نظر در گاومیش با گاو، خوک، اسب، سگ، انسان، شمپانزه، بابون و میمون Rhesus در نرم افزار ClustalW هم تراز و سپس درخت فیلوژنیک آن رسم گردید. نتایج نشان داد که شباهت توالی بدست آمده با قطعه مشابه در گاو، خوک، اسب، شمپانزه، بابون، سگ، انسان و میمون Rhesus بترتیب به میزان 93%، 61%، 60%، 62%، 62%، 62%، 62% و 60% می باشد. توالی این ژن در بانک جهانی ژن با شماره دسترسی GQ452383 ثبت گردید. نتایج این مطالعه همچنین امکان گسترش نقشه ژنومی گاومیش را فراهم کرد.

    کلیدواژگان: گاومیش رودخانه ای ایران، پروتئین ریبوزومی SA، درخت فیلوژنیک، نشانگر RAPD
  • هیواکریمی دره آبی، گیتی کریم، حمید میرزایی صفحه 37

    فعالیت بیولوژیکی پروبیوتیکها تحت تاثیر فاکتورهای مختلف محیطی قرار گیرد که هر کدام از این عوامل می تواند بر عملکرد و نیز میزان رشد آنها در تولید فرآورده های پروبیوتیکی موثر باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر فروکتوز، دوزهای 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد مایه کشت اولیه و دماهای 35، 38، 41 و 44 درجه سانتی گراد بر سرعت رشد و متابولیسم لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 در شیر استریلیزه بوده است. برای این منظور از شیر تخمیر شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 بعنوان مایه کشت جهت تلقیح در نمونه های شیر استفاده شد. برای انتخاب دمای مناسب از دماهای متفاوت استفاده شد. اسیدیته و pH نمونه های شیر در طی ساعت متفاوت اندازه گیری و تعداد لاکتوباسیلوس در زمان های صفر، 4 و 8 ساعت بعد از گرمخانه گذاری شمارش گردید برای ارزیابی تاثیر فروکتوز 75/0 درصد به نمونه شیر اضافه گردید سپس نمونه های شیر همراه با نمونه شاهد در دمای 41 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد و اسیدیته، pH و تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طبق برنامه زمانی فوق الذکر مورد سنجش قرار گرفتند. هر کدام از اعمال فوق 10 بار تکرار واطلاعات توسط آزمونهای آماری با هم مقایسه شدند. نتایج نشان داد که تعداد لاکتوباسیلوس و اسیدیته در نمونه های شیر گرمخانه گذاری شده در 41 و 44 درجه ساتی گراد بطور معنی داری بیشتر از دماهای دیگر بود (05/0>P). سرعت افزایش تعداد لاکتوباسیلوس در نمونه های حاوی 2 درصد مایه کشت در ساعت چهارم گرمخانه گذاری بطور معنی داری بیشتر از نمونه های دیگر بود (05/0>P). ولی این تفاوت در ساعت 8 بعد از گرمخانه گذاری معنی دار نبود. تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و اسیدیته در نمونه های شیر حاوی فروکتوز بطور معنی داری بیشتر از نمونه های کنترل بود (05/0>P). نتایج تحقیق نشان می دهد که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 در 41 درجه سانتیگراد بهتر از سایر دماها رشد کرده و اضافه کردن فروکتوز به شیر سرعت رشد و متابولیسم آنرا افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، فروکتوز، دما، رشد
  • میرهادی خیاط نوری، سید اسماعیل صفوی، حسین اریک آغاجی صفحه 45

    کتوکنازول داروی ضد قارچ وسیع الطیف با کاربرد وسیع در درمان بیماری های قارچی می باشد. علاوه بر اثر ضد قارچی، مطالعات نشان داده اند که این دارو روی تولید هورمون های استروئیدی از جمله گلوکوکورتیکوئیدها و هورمونهای جنسی اثر مهاری دارد. همچنین مصرف کتوکنازول باعث کاهش غلظت تستوسترون در خون و تغییرات بافتی مختلف در بافت بیضه حیوانات آزمایشگاهی می شود. هدف از این مطالعه تعیین اثر تجویز طولانی مدت کتوکنازول بر روی هیستومورفومتری بافت بیضه موش سوری می باشد. در این مطالعه تجربی، از تعداد 50 سر موش سوری نر استفاده شد که در 5 گروه 10تایی تقسیم شدند. موشهای سوری دوز 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از کتوکنازول را روزانه به مدت 15 روز، 1، 2 و3 ماه از راه خوراکی دریافت کردند. یک گروه به عنوان شاهد (نرمال سالین) و 4 گروه دریافت کننده کتوکنازول بودند. بعد از گذشت زمانهای ذکر شده نمونه بافت بیضه اخذ گردید و پس از تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین، از لحاظ پارامترهای هیستومورفومتری شامل: قطر لوله های منی ساز، ضخامت بافت پوششی لوله منی ساز، ضخامت بافت بینابینی و ضخامت کپسول همبندی بیضه مطالعه شد. نتایج نشان داد که قطر لوله های منی ساز، ضخامت بافت بینابینی و ضخامت بافت پوششی لوله منی ساز در روز 15 تغییر غیرمعنی دار و در ماه های اول، دوم و سوم بعد از تجویز دارو نسبت به گروه نرمال تغییر معنی دار (05/0p<) نشان می دهد. ضخامت کپسول همبندی بافت بیضه در هیچ یک از گروه ها تغییر معنی دار نشان نداد. نتایج بیانگر این مطلب است که تجویز طولانی مدت کتوکنازول باعث تغییر قطر لوله های منی ساز، ضخامت بافت پوششی و ضخامت بافت بینابینی در بافت بیضه موش سوری می شود. این تغییرات احتمالا به دلیل کاهش غلظت سرمی تستوسترون می باشد.

    کلیدواژگان: هیستومورفومتری، کتوکونازول، بافت بیضه، موش سوری
  • محمدرضا پورعلمی، پویا پورفولادچی صفحه 55

    نوزما آپیس (ساندر) یک تک سلولی کوچک از خانواده میکروسپورید می باشد که یک پارازیت در زنبور عسل بشمار می رود. نوزما آپیس شیو و پراکندگی بسیار وسیع دارد، لذا در مناطق با آب و هوای گرم خشک و استوایی به عنوان یک کشکل اساسی در پرورش زنبور عسل مورد توجه قرار نمی گیرد. در این طرح تحقیقاتی 36 کلنی جمعیت زنبور عسل به کار گرفته شده و تاثیر بیماری نوزما روی کلنی ها در ارتفاعات و مناطق پست با توجه به استفاده از دارو و تاثیرات آب و هوایی مورد مطالعه قرار گرفته اند که چکیده آن به شرح ذیل می باشد: پیشگیری و مبارزه شیمیایی با بیمار نوزما تا 18 درصد افزایش در تولید عسل در هر جمعیت را به همراه داشته است. مهاجرت دادن زنبورها با توجه به تلفات ناشی از آن که تا اندازه ای طبیعی است، باعث افزایش تولید عسل تا 33 درصد می گردد. شرایط آب و هوایی در ارتفاعات منطقه مورد تحقیق (سرد و خشک) همپنین دوره طولانی در عرضه شهد در مقایسه با منطقه پست (آب و هوای معتدل با رطوبت بالا) که باعث کاهش رشد و شیوع بیماری نوزما و در نتیجه تولید بیشتر می گردد (حدود60 درصد). اختلاف موجود در تولید عسل در داخل گروه ها می تواند ناشی از اختلاف ژنتیکی (پدران متفاوت) بین کارگرها (super family) در جمع آوری شهد باشد. عدم تاثیر کامل داروی Fumagillin روی بیماری نوزما را می توان تا اندازه ای در مقاوم شدن بیماری نوزما در مقابل این دارو بر اثر استفاده متداوم و طولانی آن دانست، که اظهار نظر قابل اطمینان در این رابطه نیاز به تحقیقات جداگانه ای دارد.

    کلیدواژگان: زنبور عسل، بیماری نوزما، فوماژلین، فومیدل ب
  • کاوه جعفری خورشیدی، علی حسین پور صفحه 63

    در این تحقیق به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف آب پنیر تخمیر و تغلیظ شده در جیره غذایی بر میزان سنتز پروتئین میکروبی و تغییر جمعیت تک یاخته ها، از چهار جیره غذایی حاوی سطوح صفر، 5، 10 و 15 درصد آب پنیر (بر اساس وزن خشک) استفاده شد. بدین منظور از 4 راس گوسفند نر از نژاد زل مازندران و فیستول گذاری شده در شکمبه با میانگین وزن 2±35 در آزمایش فاکتوریل (4×4) در قالب طرح آماری مربع لاتین استفاده شد. داده های حاصل از آزمایشات با استفاده از نرم افزار آماری SAS آنالیز شدند و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال 5% انجام گرفت. برای تخمین میزان پروتئین میکروبی سنتز شده در شکمبه از روش دفع مشتقات پورینی ادرار استفاده شد. تعداد تک یاخته های هولوتریچ و تعداد کل تک یاخته های شکمبه در 6 زمان پس از تغذیه صبح شمارش گردید. نتایج نشان داد که استفاده از آب پنیر تخمیر و تغلیظ شده بر میزان سنتز پروتئین میکروبی موثر بوده و در سطح استفاده 10 و 15 درصد در جیره غذایی سبب کاهش آن می شود. استفاده از آب پنیر مایع تغلیظ شده روی جمعیت کل تک یاخته های شکمبه در ساعت های مختلف نه تنها اثر کاهشی روی جمعیت آنها نداشته بلکه موجب افزایش جمعیت در اکثر ساعات شد.

    کلیدواژگان: آب پنیر تخمیر شده، گوسفند، سنتز پروتئین میکروبی، تک یاخته ها
  • سهراب رسولی، کاوه رحمن پور، کمال جعفری، عزیز سهندی صفحه 71

    سارکوسیستوزیس یک بیماری زئونوز است که عامل آن تک یاخته ای به نام سارکوسیستیس می باشد. در چرخه زندگی این تک یاخته دو میزبان واسط و اصلی و دو مرحله جنسی و غیر جنسی وجود دارد. سارکوسیتوزیس از اکثر مناطق جهان گزارش شده است. در این بررسی از 102 نمونه گوشت چرخ شده گاومیش و 102 نمونه گوشت چرخ شده گاو نمونه گیری بعمل آمد و توسط روش هضمی بر اساس روش توضیح داده شده توسط دوبی آزمایش گردید. بررسی نتایج نشان داده که در نمونه های گوشت گاومیش، 74 مورد (54/72 درصد) و در نمونه های گوشت گاو 61 مورد (92/56 درصد) به تک یاخته سارکوسیست آلوده بوده اند. بررسی حاضر برای اولین بار در شهرستان بوکان از استان آذربایجان غربی انجاممی گیرد. با توجه به درصد بالای آلودگی در این تحقیق لازم است بیماری از حیث بهداشت مواد غذایی، مد نظر ویژه کادر دامپزشکی و بهداشت و درمان شهرستان بوکان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سارکوسیست، روش هضمی، بوکان، گوشت، گاو، گاومیش
  • غلامرضا اسدنسب، غفور موسوی صفحه 77

    القاء بیهوشی مناسب با کمترین تغییرات قابل قبول یکی از اصل های جراحی است. از داروهای متعددی برای این منظور استفاده به عمل می آید. یکی از این داروها پروپوفول است که برای بیهوشی در سگ از آن استفاده می کنند. پروپوفول همانند سایر داروها می تواند روی برخی از پارامترهای بدنی اثر داشته باشد که این امر را بایستی با توجه به وضعیت بیمار تحت کنترل گرفت. در این مطالعه ده قلاده سگ نژادمخلوط نر بالغ با وزن تقریبی 20 تا 25 کیلوگرم انتخاب گردیدند.دریچه دولتی این سگ ها توسط دستگاه اولتراسونوگرافی بررسی شده و اکوکاردیوگرام M-mode دریچه دولتی آنها ثبت گردیده و فاصله نقطه E تا دیواره بین بطنی اندازه گیری گردید.بعد از تهیه این اکوکاردیوگرام، سگ ها با داروی بیهوشی پروپوفول با دوز القایی mg/kg6 از طریق ورید سفالیک بیهوش گردیدند. تغییرات اکوکاردیوگرافی M-mode دریچه دولتی بلافاصله بعد از تجویز وریدی تا هوشیاری حیوان ثبت شد. سپس تغییرات مشخص اکوکاردیوگرام های ثبت شده در زمانهای خاص به تصاویر رایانه ای تبدیل شدند و فاصله نقطهE تا دیواره بین بطنی نیز همانند روش قبلی اندازه گیری شدند.تغییرات اکوکاردیوگرافی فاصله نقطه E تا دیواره بین بطنی دریچه قبل و بعد از تجویز پروپوفول با همدیگر مقایسه گردیدند که در این مطالعه میانگین این فاصله در حیوان بدون تزریق دارو23/0± 36/5 میلی مترو در حیوان بیهوش شده این فاصله 20/0± 00/6 میلی متر بدست آمد که اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده گردید.همچنین این مطالعه آشکار ساخت که پروپوفول می تواند بر روی اندازه این فاصله تاثیر گذارد.

    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، پروپوفول، سگ، اکوکاردیوگرافی، نقطهE
|
  • Page 1

    The main purpose of this study is to evaluate the RB51 Brucella abortus vaccine for immunization of mature and pregnant cattle against the brucellosis and shedding of vaccine strain after inoculation of RB51. Full dose vaccine contains 10 - 34×109 CB particles in milking cows. 43 cattle were selected that in the background of the heard, brucellosis diseases was recorded. The cattle were vaccinated against brucellosis by above mentioned dose of vaccine. 11 head out of 40 milking cows were pregnant between 2 - 6 month. All the cattle were proved negative (Unless 3 cows) in the serological tests and milk samples cultured in special culture media before vaccination. The positive cattle were slaughtered. All of the selected cattle received 10-34 × 10 9 (c. f. u) particles subcutaneously. The vaccinated cows had permanently surveyed and any effects followed by vaccination were recorded. Water consumption and swelling were normal and any changes didn't observe in the output rates of milking in cows. The pregnant cows had the normal situation and abortion didn't occur. Milk samples were taken weekly during the study and microbiological tests culture were executed in order to finding the shedding of vaccine strain. All the results were proven negative up to 8 weeks. In conclusion, not only undesirable side effects due to inoculation of RB51 strain vaccine were recorded, but no shedding of bacteria was proven.

    Keywords: RB51 vaccine, Cow, Brucellosis, Bacterial shedding
  • Page 7

    The genus Malssezia consist of lipophilic yeasts are known to be as component of the normal microflora of human skin, many mammals and brids. The purpose of this study is to determine the prevalence of Malassezia spp. On the domestic animals skin in the Tonekabon city and identifing them according to animals’ sex, age, breed and most frequently found species. During 12 months period, from February 2008 to February 2009 sampling was carried out by stril moquet (kind of carpet) and scraping from 230(36 horses, 51 goats, 41sheep and 102 cows) animals perineum ,ear, axilla, groin and dorsum. The identification of Massezia spp after uphold by micro and macromorphology of culture was based on microscopic, biochemistry and physiological characteristics. For examples the ability to use Tweens, catalase reaction, splitting of Esculin, Growth on SGA supplement with olive oil 37 ,40 and accompaniment with morphological characteristic on SGA supplement olive oil, as described by Guillot Mayser and Gueho(1996). Out of 113 animal(49.13%) have positive culture of malassezia spp, Malassezia spp. were isolated from 19 of horses(16.81%), 12 of sheep(10.69%), 23 of goats(20.35%)and 59 of cows(52.21%). Among the results obtained, the most frequently isolated species was M. furfur with 31 cases (27.43%) followed by were M. globosa 12 case(23.9%) , M. pachydermatis 15case(13.27%), M. obtusa 12 case(10.61%), M. restricta 11 case(9.73%), M. slooffiae 11 case(9.73%) and M.sympodialis 6 case (5.3%). To the authors' knowledge, in this survey significance correlation were observed between the animals age and breed with prevalence malassezia, whereas significance correlation was not existed between animals sex and prevalence of malassezia.

    Keywords: Malassezia Yeasts, Domestic animals-skin, Tonekabon
  • Page 15

    Vibrio spp are the most important bacterial pathogens of shrimp. Vibrio spp are aquatic bacteria that are widely distributed in fresh water, estuarine and marine environments. In this paper the effects of Vibrio harveyi and Vibrio alginolyticus bacteria on mortality rate of 75-day old Litopenaeus vannamei post larvaes were studied. Pathogenicity experiments were done by 30-minute bath method and with 108 and 109 cell/ml concentrations of the two strains of bacteria under optimal circumstance. No significant mortality was seen in the studied concentrations of V.alginolyticus in shrimp population. In V.harveyi challenge at 109 cell/ml concentration significant mortality (61.9%) of shrimp population was seen and the bacterium was isolated from 76.8% of the cases. Histopathological lesions in diseased shrimps in challenge with V. harveyi were dominantly necrosis and sloughing of hepatopancratic epithelial cells, deterioration of acinar structure of tubules, haemocyte infiltration in sinusoidal spaces of hepatopancreas. Tissue debris in tubules and in rare cases melanin aggregation around the necrotic cells was also seen. Focal necrosis and sloughing of epithelial cells in intestine tissue were seen in 28% of diseased shrimps. Population percentage of large granular haemocytes (LGC) and semi granular haemocytes (SGC) in diseased shrimps were decreased significantly in comparison with the control group and population percentage of hyaline cells were increased significantly (p≤0.05). Results of this surevey can help histopathological recognition of vibriosis disease in shrimp.

    Keywords: Vibrio harveyi, Vibrio alginolyticus, White leg shrimp, Histopathology
  • Page 27

    Precise comparisons of mammalian gene maps require loci as landmarks for conserved chromosomal segments. One of the conserved genes is ribosomal protein SA. In this study, a part of ribosomal protein SA to genome river buffalo was detected by cloning of RAPD fragments for the first time. Blood samples of eighty individuals from different populations of Iranian water buffalo were taken and following DNA extraction, PCR was optimized for RAPD primers. Fragments which defined stable in different samples were selected and purified. RAPD-PCR fragments were ligated into pDrive TA cloning vector and transformed into DH5α competent cells. Sequencing was performed and edited, and then they were analyzed by NCBI-BLASTN program. BLAST results showed that one of fragments which related to RP1 (5'GGGACGTCTC3') has high similarity with ribosomal protein SA gene. The sequence aligned with the same sequences of cattle, pig, horse, chimpanzee, baboon, canis familiaris, human and Rhesus monkey by Clustal W software and then phylogeny tree was constructed. Results showed that the homology of this sequence with the same sequence in cattle, pig, horse, chimpanzee, baboon, canis familiaris, human and Rhesus monkey were 93%, 61%,60%, 62%, 62%, 62%, 62%, and 60%, respectively. The GenBank accession number of this sequence is GQ452383, the results of this study extended the water buffalo's physical map.

    Keywords: Iranian water buffalo, Ribosomal protein SA, Phylogenic Tree, RAPD marker
  • Page 37

    The biological activity of probiotics is affected by various environmental factors each of which can influence the performance as well as the growth of probiotics for increasing the health of the consumers. The aim of is to investigate the effect of fructose , dose 0/5,1 ,1/5 and 2 present of the primary culture and temperature of 35 ,38 ,41 and 44 degrees centigrade on the growth and metabolism and metabolism of Lactobacillus acidophilus La5 in sterilized milk ; in order to do this ,the milk fermented with Lactobacillus acidophilus La5 (as the culture ferment ) was used for incubating the milk sample different; incubators were used as the suitable temperatures for the growth of microorganisms. The acidity and the pH of the milk samples were measured during different hours and the total number of microbial counts were and measured at 0 , 4 and 8 h after the incubation. In order to measure the effect of fructose 0/75 % (w/v) added the milk samples, and the resulted sample , together with the control sample , was kept in incubation at 41 degree centigrade ; and then the acidity , pH of Lactobacillus acidophilus La5 was measured and the total number of lactobacillus acidophilus was counted during the above mentioned periods after incubation . Every of above operations was replicate ten times ; then , utilizing statistical tests , were compared with one another during the above mentioned periods. The findings of the study indicated that the total number of bacteria and the amount of acidity in the incubated milk samples at 41 and 44 degrees centigrade were significantly greater than the other temperatures (P<0.05 ). The multiplication rate of the total hours of bacteria in samples containing 2 % of culture ferment during the fourth h of incubation was significantly greater than the other samples ( P<0.05 ); however , this difference in 8 h after the incubation was not significant. Concerning the use of prebiotic fructose, the total number of bacteria in and the acidity in the milk samples containing fructose was significantly greater than the number of control sample ( P<0.05 ). It is concluded from this study that The best alternative temperature for this purpose is an incubation temperature range of 41-44° C as well and if fructose is added to milk , there is a significant effect in enhancing the growth of Lactobacillus acidophilus La5.

    Keywords: Probiotic, Lactobacillus acidophilus, Fructose, growth
  • Page 45

    Ketoconazol is an important antifungal drug. This drug, in addition to being antifungal effect, has an inhibitory effect on steroid hormones such as sexual hormones & glucocorticoids. According to recent studies the usage of ketoconazol causes to reduce the amount of blood testosterone concentration and different changes on testis tissue in laboratory animals. The study aims at investigating ketoconazol chronic administration on histomorphometric change of testicular tissue in mice. In this study, 50 male mice were used (5 groups and 10 mice in each group). Animals were received ketoconazol (50 mg/kg body weight) daily orally administration, during 15 days, 1, 2, 3 months. The control group was taken normal saline and four groups were treated with ketokonazol. The testis tissue samples were collected and tissue processing were done and stained with H&E. Then, the histomorphometric changes of testicular tissue which include, seminiferous tubules diameter, seminiferous epitelial thickness, interstitial tissue and testicular capsule thickness were studied. Results showed that seminiferous tubules diameter, seminiferous epitelial thichness and interstitial tissue thickness had not significantly changed in the 15 day, but the first, second & third months after drug administration, they had significantly changed (p<0.05) compared with control group. Our results showed that seminiferous tubules diameter, seminiferous epitelial thickness and interstitial tissue thickness in mice testis were changed after ketokonazol administration. This results probably obtained by reducing of serum testosterone concentration.

    Keywords: Histomorphometrical, Ketokonazol, Testicular tissue, Mice
  • Page 55

    Nosema apis (Zander) is a microsporidian, it is a small, single celled parasite affecting honey bees. Nosema apis has spread word-wide but is not considered an important problem in tropical and sub-tropical climates. This study used 36 colony bee populations and the impact of Nosema disease on colonies in highland and low regions with regards to use of medicine and climate were studied. A brief summary of this study is: The chemical prevention against Nosematose resulted in the increase in the production of honey bee up to 18 percent in each population. Making the bees migrate leads to an increase in honey production up to 33 percent though resulting in some loss which is somewhat natural. The cold and dry weather conditions at the heights of the regions under investigation and a long period of time in producing the nectar compared with the low regions (with moderate weather and high moisture) leads to a higher amount of production (up to 60 percent). The existing difference in the production honey in the groups must be due to the genetic differences (different fathers) among workers in collection the nectar. Completely ignore the impact of drug Fumagillin Nosematose can become resistant to the Nosematose enough against the effects of this drug and long knew it, that comment reliable in this regard is the need for separate research.

    Keywords: Apis meliffera, Nosematose, Fumagillin, Fumidil B
  • Page 63

    In this study four zel rams, fitted with ruminal cannulas and fed at maintenance level, were arranged in a 4×4 latin square design to determine the effects of different levels of condensed and fermented whey (0, 5, 10 and 15% on DM basis) on microbial protein synthesis and protozoal population changes in the rumen. Urinary excretion of purine derivatives was determined to estimate the microbial protein synthesis. Data was analyzed by SAS software. Then, ruminal holotrich and total protozoa were counted 6 times after morning feeding. The results of this experiment indicated that microbial protein synthesis and excretion of purine derivatives were affected by treatments and tended to decrease as condensed and fermented whey level increased to 10 and 15 % in the diet. Rumen protozoa population not only was not affected negatively by adding condensed and fermented whey in diet, but also sometimes tended to increase.

    Keywords: fermented whey, Sheep, microbial protein synthesis, protozoa
  • Page 71

    Sarcocytosis is zoo tic disease with sarcocystis as its causative agent. This parasite, with its two hosts (intermediate and definitive), contains two stages in life cycle which are sexual stage and asexual stage. This disease has been reported in most parts of the world. In this survey, 74 out of 102 chopped buffalo meat samples which were examined with digestive methodology proved positive. The sccount for a 72/54% of them were infected with sarcocystis infestation. 61out of 102 chopped cattle meat samples examined with digestive methodology were positive which sccount for a 56/92% sarcocystis infestation. also, all of the samples with positive bradyzoites were quite apparent.

    Keywords: Sarcocystis, Digestion method, Bokan, cattle, Buffalo, meat
  • Page 77

    One of the primary principles in surgery is suitable and safe anesthesia with minimum side effects. Many drugs are used for this purpose. Propofol is a suitable drug for anesthesia in dogs. This drug, of course, can have effects on some of body parameters, the matter that should be controlled according to the sick subject. In this study, 10 male mixed adult dogs with about 20- 25kg weight were selected. The miteral valve of the dogs was surveyed by ultrasonography machine and their M-mode miteral value echocardiogram was registered. Then the distance of E point to the wall between ventricles was measured. After preparation of M-mode miteral value echocardiography, the animals were anaesthetized by propofol with suggestive dose of 6 mg/kg through vein. M-mode echocardiography changes of miteral valve booked immediately after venous injection until the animal regained its consciousness. Then recorded changes of echocardiograms at especial times were transformed into computer pictures. Also the distance of E point to the septum in the same way was measured. Changes in the distance of E point to septum of M-mode valve echocardiography after and before injection were compared. In this study, the mean of distance in control animal was 5.36 0.23 millimeters and the mean of distance in anaesthetized animals was 6.00 0.20 millimeters which showed significant difference between them (P<0.05). And also this study indicated that Propofol can affect this distance.

    Keywords: Ultrasonography, Propofol, Dog, Echocardiography, E point